Menu Close

Chi Nei Tsang


Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang är en Daoist typ av bukmassage som hjälper kroppen att släppa på känslomässigt bagage.

Chi Nei Tsang utvecklades för längesedan av Daoistiska munkar, som ville stärka och förfina sin Qi (Chi) för att stödja dem i deras spirituella utövning. Syftet med Chi Nei Tsang är att eliminera spänningar och blockeringar som stör effektiv cirkulation och att integrera en persons fysiska, mentala, emotionella och andliga energi.

Chi / Qi = Energi och information

Nei Tsang = viscera eller inre organ

Chi Nei Tsang kan översättas till “arbeta med energin och programmering av de inre organen” eller “omvandling av visceral attityd.” Chi Nei Tsang är en holistisk terapi och passar väl inom paradigmet för traditionell kinesisk medicin. Det kombineras ofta med andra TKM-tekniker, såsom akupunktur, TuiNa och Qigong.

Chi Nei Tsang syftar till att ta itu med ursprunget till olika hälsoproblem. Detta görs genom att arbeta främst på buken och bröstkorgen för att rensa blockeringar och upprätta ett hälsosamt flöde av Qi och blod till organen samt lokalisera och frigöra lagrade negativa känslor.

På så sätt utlöser vi en intern “justering” som gör det möjligt för patienten att få större inblick i sina vanliga känslomässiga svar. Denna insikt är inte nödvändigtvis en medveten process, och uppträder ofta under sömnen. Denna behandling av gammal, långt hållen känslomässig spänning gör det möjligt för dig att undvika cykeln med vanliga känslomässiga svar, som tenderar att uttrycka sig i vardagen.

Chi Nei Tsang är en mycket fysisk terapi. Du kan förvänta dig ett viss obehag eftersom vävnaderna i bröstkorgs- och bukområdena kan hålla mycket spänning.

Boka tid